Ga direct naar de hoofdinhoud van deze pagina.

Ademhalen, hoe doe je het goed?

Ademhalen…..voor bijna iedereen gaat dit vanzelf en we denken er dus niet bij na.
Maar wist je dat je op verschillende manieren kan ademhalen? En dat je bij elke situatie, zoals stress, inspanning, ontspanning en verschillende emoties, weer anders ademhaalt? En wist je dat je je ademhaling kunt oefenen om zo positieve verandering bij jezelf te bewerkstelligen? Ik verdiepte mij erin en maakte er een mooi van programma voor jullie. Ik neem je graag even mee, in hoe dit tot stand kwam.

Ikzelf heb inspanningsastma, dat betekent dat wanneer je een inspanning doet, dat je moeite kan hebben met ademhalen. Daarnaast spelen de omstandigheden ook een rol, zoals weersinvoeden, hoogteverschillen, algehele gemoedsrust etc.

Ik kwam erachter dat wanneer je op je ademhaling let je veel meer kan bereiken. Hoe geweldig is dat?

Ik gun iedereen diezelfde ervaring en ik ben mij hierin gaan verdiepen. Ik heb websites bezocht, boeken gelezen en verschillende ademhalingstechnieken en oefeningen zelf uitgeprobeerd. Ik wilde er namelijk een programma van maken, zodat ik jullie ook de positieve invloeden van een juiste ademhaling kan meegeven. En dan is het belangrijk om goed beslagen ten ijs te komen en te weten waar je het over hebt.

Na veel oefeningen uitgeprobeerd te hebben, heb ik de oefeningen die goed werkte en binnen mijn concept passen, uitgeschreven en heb ik er audioversies van gemaakt. Dat was toch ook wel een dingetje hoor, die audio... Ik heb dat nooit eerder gedaan en het is best vreemd om jezelf terug te horen. Maar het is goed gelukt (al zeg ik het zelf ;-)) en ik ben er trots op dat ik het gedaan heb.
 
Bij het samenstellen van het programma heb ik ervoor gekozen om een geschreven- en een audioversie te maken omdat ik het zelf fijn vind om het te kunnen lezen en te kunnen luisteren. En zo bied ik de ook geïnteresseerde de keuze om dat wat hij/zij het fijnste vind, te gebruiken.
 
Ik ben aan de slag gegaan om alles uit te werken en het is heel leuk om daar mee bezig te zijn! Hierna heb ik het in concept doorgezet naar mijn sparringsmaatje en tevens mijn webbouwster om het mooi te maken (met dank aan Studio Hey) Met haar heb ik onder andere besproken over hoe het er grafisch uit zou moeten zien en hoe wij het programma het beste naar buiten konden brengen. Allemaal leuk, maar ook tijdrovend om daar mee bezig te zijn. Daarnaast heb ik mijn ideeën nog met een aantal andere mensen besproken. En zo krijg je behoorlijk wat inspiratie om het goed aan te pakken. Hierna moest er uiteraard nog een besluit genomen worden, over de prijs en de promotie. En dat is gelukt!

Hoe ziet het ademhalingsprogramma eruit?

Ik heb een volledig ademhalingsprogramma met 21 oefeningen geschreven en er een audioversie bij gemaakt en dit bied ik aan voor slechts € 25,-.
Daarnaast bied ik ook een kleine versie ter kennismaking. In dit pakket krijg je 3 ademhalingsoefeningen met de bijbehorende audio voor maar € 8,-!

Dus voor ieder wat wils!
 
Benieuwd naar mijn ademhalingsprogramma?

Meer informatie
 
Ik ben reuze benieuwd wat je ervan vindt. Een ding is zeker, je word je bewuster van je ademhaling en je gaat de voordelen ervan zeker ervaren!