Ga direct naar de hoofdinhoud van deze pagina.

Ben jij ook zo moe?

Ik ben moe. Al maanden ben ik moe. Ik snap er niets van, ik ben toch op tijd naar bed gegaan?

Zou het komen omdat ik al maanden voor mijn werkgever extra uren draai, zodat mijn collega’s vakantie of verlof kunnen nemen? Los van die extra uren, is mijn normale schema ook drukker dan normaal en de twee hittegolven van afgelopen zomer maakten het werk ook niet gemakkelijker. Zou het werken in die bloedhete woningen en het tussen de adressen door in een bloedhete auto zitten mij de das omgedaan hebben? Ik weet het niet… Als ik thuiskom neem ik toch rust? Waarom tank ik niet bij? Ik heb geen fut en energie en ook de opleidingen die ik voor mijn bedrijf volg, blijven onaangeroerd. Dat geeft frustraties. Zou dat ook meespelen aan die vermoeidheid?

Herken je dat?

Zo’n onverklaarbare vermoeidheid die maar niet weg gaat? Word jij er ook een beetje neerslachtig van?
Dan ben je niet de enige! Vermoeidheid maakt alles lastiger, zeker als je jezelf doelen gesteld hebt en die ook wilt behalen. Dus tijd om in actie te komen om die vermoeidheid te verslaan.

Tijd voor actie!

In actie komen, dat deed ik! Ik besefte mij dat ik nog een bon voor een bodyscan had liggen en besloot deze nu eindelijk eens te gaan verzilveren en heb gelijk een afspraak gemaakt. En nee, het is geen bodyscan waar je met je lichaam door een röntgenapparaat moet. Dit is een apparaat dat met een plakker op je enkels en met golven o.a. op de volgende zaken test: 13 bodysystemen, Energie, Electro-smog, Afvalstoffen, Micro-organismen, Te korten, Stress, Gevoeligheden en nog veel meer.

En daar kwam vervolgens de volgende uitslag: u bent gevoelig voor Electro-smog, zit te veel in uw hoofd, heeft een tekort aan Vitamine B12 (en daardoor bloedarmoede) en u neemt te weinig rust om te herstellen.

Tja, daar zit je dan met die uitslag. Werk aan de winkel dus. En weet je wat het grappige is? Ik zeg altijd tegen anderen: luister naar je lichaam, neem op tijd je rust, doe wat goed voor je is en ik… ik doe het zelf niet, hahaha (lijkt een beetje op die schilder… ;-))

En dan ga je nadenken (ook na vragen van diverse mensen uit mijn omgeving), want hoe kom je eigenlijk aan vitaminetekort? Ik heb het opgezocht en wat blijkt: Een vitamine B12 tekort krijg je o.a. door:

  • Verminderde opname via je darmen.
  • Immuunsysteem.
  • Een tijd te weinig dierlijke producten eten zoals melk, eieren, vlees, vis en kaas. Check, dat heb ik inderdaad te weinig gedaan.

Je lichaam bouwt een voorraadje vitamine B12 aan en pas na een paar maanden tot een jaar kun je klachten krijgen. Symptomen zijn:
Bleek zien, check dat klopt. Tintelingen in je handen, check ook dat klopt. Spierzwakte in je benen, check, klopt. Licht in je hoofd (duizelig), check, klopt, verminderde eetlust, check, klopt ook daarom heb ik te weinig dierlijke producten gegeten. Vermoeidheid, check, klopt. Geheugenverlies, check, ja natuurlijk, ik ben te moe om iets te onthouden of iets te doen.

Wat heb ik gedaan om te herstellen:

Nu ik wist waar die vermoeidheid vandaan kwam, ben ik direct aan de slag gegaan om te herstellen. Ik ben gestart met smelttabletten vitaminen B12, ben meer dierlijke producten gaan eten en ik heb meer rust genomen. En wanneer ik nu voor mijn werkgever extra uren draai, neem ik thuis en in mijn eigen bedrijf toch even een stapje terug.

En als ik op een vrije dag merk dat ik niet helemaal fit ben, dan luister ik naar mijn lijf en doe ik andere dingen.

Wat vandaag niet komt, komt morgen wel.

Het resultaat:

Het gaat goed met mij. En het voelt heerlijk om mijzelf op de 1ste plek te zetten en te luisteren naar wat mijn lichaam nodig heeft. Ik heb daardoor veel meer energie en zin om van alles te doen. Dat werkt positief door in alle gebieden zoals werk, privé en zakelijk.

Dus 2020 kom maar op!
 
Wil je meer weten over de bodyscan die ik liet doen? Bekijk dan eens de Facebookpagina van BerkenhofHeijningen en lees daar meer over de scan.
Wil je meer weten over hoe je beter naar jezelf kunt luisteren waardoor je krachtiger in het leven komt te staan? Bel, app of mail mij dan gewoon even. Ik sta voor jou klaar.