Ga direct naar de hoofdinhoud van deze pagina.

Een nieuw begin!

Ik heb besloten om te stoppen om voor een baas werken. Het werd tijd dat ik volledig voor mijzelf zou kiezen en dat betekende niet meer in loondienst, maar alle aandacht op mijn eigen praktijk!

15 jaar heb ik in de functie van screener bij JGZ gewerkt. Als screener voer je de gehoortest en de hielprik bij pasgeboren uit, dat gebeurt bij de mensen thuis. Daarnaast was ik verantwoordelijk voor de planning van de personeelsbezetting en de route die dagelijks gereden wordt.

Een tijd lang had ik daar plezier in, maar stiekem was ik het werk als screener na 3 jaar al helemaal beu. Constant hetzelfde vertellen en dezelfde handelingen uitvoeren, voor mij zat daar geen uitdaging meer in. Het plannen vind ik wel nog steeds leuk werk, maar het screenen niet meer. Er was geen mogelijkheid tot verdere persoonlijke ontwikkeling, want naast de beste screener van team worden, was er geen groeimogelijkheid. En dat ging na een aantal jaar toch echt wel knagen en knagen en knagen.

Het ging zelfs zo erg knagen dat mijn lichaam signalen begon af te geven. Die signalen heb ik vaak genegeerd. En ja, dan gaat het lichaam nog luidere signalen afgeven. En ook deze signalen bleef ik negeren. Totdat ik alleen nog maar pijn had, moe was, bloedarmoede en vitamine B tekort kreeg.

Daarbovenop kwam de nieuwe manier van werken ten gevolge van Corona. Door de gestelde maatregels in de 1e Coronagolf begon mijn lichaam steeds harder te protesteren. Ik kreeg o.a. last van mijn schouder, was moe en snel geïrriteerd.

Ook kwam ik steeds meer in tijdnood, want naast mijn werk was ik bezig om mijn praktijk als coach verder op te bouwen, trainingen en cursussen te volgen. En ik was ook nog begonnen aan een  beroepsopleiding. Dat dat alles bij elkaar werd gewoon te veel, dus iets moet stoppen. En daarom besprak ik regelmatig met mijn partner wat de consequenties van stoppen met werken bij JGZ zouden zijn, maar ondernam nog geen actie.

Ondertussen bleef het overwerk gewoon doorgaan, door vakanties was er niemand die het werk kon oppakken, dus ik moest verder. Wanneer ik september zelf vakantie heb, ben ik zo verschrikkelijk moe. Ik kan geen stap meer zetten, ik kan geen artikel meer lezen, mijn concentratieboog is weg en ik ben emotioneel een wrak. En op dat moment wist ik het zeker: “Zo kan het niet langer! Zo blijven werken gaat ten koste van mijn gezondheid en als ik niet uitkijk hou ik er blijvend letsel aan over. En dat is het niet waard!”

In de derde week van mijn vakantie heb ik de knoop doorgehakt om te stoppen met werken voor een baas.

En vanaf dat moment voel ik mij eigenlijk al een stuk beter! Ik ben heel blij dat ik die keuze heb gemaakt, want vanaf 1 januari 2021 kan ik mij volledig gaan richten op het ondernemerschap!

Ik heb er ongelofelijk veel zin in, maar vind het ook spannend en eng. Maar goed voorbeeld doet volgen en als ik anderen wil leren voor zichzelf te kiezen, moet ik dat zelf uiteraard ook doen. Dus ik ga ervoor. Ik heb voor mijzelf gekozen, ik zet mijzelf op de eerste plek. Ik ga op ontdekkingstocht in mijn eigen ontwikkeling en in het ondernemerschap. Ik ga mijzelf meer laten zien met wat ik te bieden heb en dat kan ik heerlijk in ontspannenheid gaan doen, in rust en wel onder lichte druk van mijzelf. Ik wil er iets moois en succesvols van maken.

Word vervolgd….