Ga direct naar de hoofdinhoud van deze pagina.

Gedachten

www.zoalsjebentfotografieenmeer.nl

Fotografie: Carine Eshuis

www.zoalsjebentfotografieenmeer.nl

Na mijn laatste blog over angsten, schrijf ik nu een vervolg erop. En dit keer gaat het over gedachtes. Saboterende, negatieve en positieve gedachtes.

Want alles begint met een gedachte. Of ze nou positief of negatief, of leuk of niet leuk zijn. Gedachten zorgen ervoor wat jij gaat doen. Raak je verlamd door je gedachten of word je vrolijk van je gedachten of kom je in actie door je gedachten?
 
Ik heb mijzelf vaak tegengehouden of klein gehouden door mijn eigen gedachten. En dat heeft mij vaak niet geholpen of verder gebracht. Wat ik wilde kwam maar niet dichterbij. En daar word je echt een heel ongelukkig, ontevreden, zuur en negatief persoon van. Ik vond mijzelf echt niet meer leuk! Tijd dus om dat eens te gaan onderzoeken.
 
Na het een en ander gelezen te hebben over wat gedachten met je doen, ben ik in actie gekomen. En in het begin heb ik daar ook de hulp van een coach bij genomen, dat hielp mij enorm.
 
Maar toch val ik af en toe weer eens terug in die valkuil van oude patronen en gedachtes.
En dat merkten anderen op, o.a. tijdens de trainingen die ik voor mijn persoonlijke ontwikkeling volg. Ik kreeg reacties, als: “je zit vast”, “je bent geblokkeerd”, “het is tijd dat je daarmee aan de slag gaat, want zo kom je niet verder”.
 
Die reacties waren wel een eyeopener voor mij.
 
Ik ben daarmee aan de slag gegaan en gaan kijken naar mijn overheersende gedachten. Welke houden mij momenteel erg bezig? Want ja….deze gedachten hebben invloed op mijn gedrag en de resultaten en effecten van mijn gedrag……
 
Ik ben er eens goed voor gaan zitten om hier eerlijk en oprecht mee om te gaan, want ik wil nu wel vooruit, zeker met mijn bedrijf.
Het is voor mij heel persoonlijk wat ik met jullie deel en ik doe dat omdat ik hoop dat wanneer jij dit herkent, weet dat je niet de enige bent. En dat ik je inspireer met mijn verhaal zodat ook jij in in actie komt. Want je hebt maar 1 leven, dus haal eruit wat eruit te halen valt! Je bent het waard om een fantastisch leuk leven te hebben!
 
Om mijn gedachten te onderzoeken heb ik onderstaande vragen aan mijzelf gesteld en de antwoorden opgeschreven:

Welke gedachten overheersen op dit moment mijn mindset en daardoor mijn leven?

 • Ik moet alles alleen en zelf doen.
 • Op welke manier kan ik mijn klanten het beste bereiken?
 • Wanneer gaat het stromen dat ik leuke betalende klanten heb?
 • Waarom gun ik mijzelf niet om een en ander rustig op te schrijven en uit te werken?
 • Ik moet eerst dit doen en dat doen voordat ik voor mijzelf iets mag doen.

Met welke gedachten hou ik mijzelf klein, zoals:

 • Ik mag er niet zijn.
 • Ik ben niet goed genoeg.
 • Wie zit er op mij te wachten?

Wat denk ik dat anderen van mij vinden?

 • Ze vinden mij stom.
 • Ik ben niet leuk.
 • Ze vinden mij niet interessant genoeg.
 • Als ik mij niet aanpas willen ze niets meer met mij te maken hebben.

Ik heb vervolgens eens goed naar de antwoorden gekeken en mijzelf afgevraagd:

 • Kloppen die gedachten NU nog wel?
 • Zijn ze waar?

Ik ben daarna van een afstandje naar deze gedachten gaan kijken.

Zo word je bewust van je gedachten. En terwijl ik daarnaar keek, bedacht ik: “wat nou als ik een vraagteken achter de antwoorden zet?" Bijvoorbeeld: “ben ik leuk genoeg?” Als je er dan van een afstandje naar kijkt, dan realiseer jij je dat je wel leuk genoeg bent, mensen zijn toch graag bij jou of voeren een gesprek met je? Dus JA je ben WEL leuk genoeg of goed genoeg of whatever.
 
Als je er zo naar kan kijken dan maak je je gedachten lichter. Bijkomend voordeel is dat jij jezelf ook lichter en vrolijker voelt. Is dat niet geweldig? Dat wil je altijd, toch? Ik wel in ieder geval en ik ben blij dat ik er op deze manier mee om kan gaan.
 
Ik hoop dat je geïnspireerd bent geraakt na het lezen van deze blog. Ik zou het leuk vinden als je dat laat weten. Ik zeg altijd “we zijn er om elkaar te helpen”.
 
Neem contact met mij op als je een reactie wilt geven of een vraag aan mij hebt. Je kunt ook altijd via Facebook reageren.

Kijk zeker ook even verder op mijn website, wie weet staat er nog meer waarmee ik jou verder kan helpen!
 
Heel veel geluk, plezier en succes en hopelijk tot gauw!
Liefs Monique