Ga direct naar de hoofdinhoud van deze pagina.

Herfst

Herfst, de tijd om te oogsten wat je eerder dit jaar hebt uitgezet.

Ik vind de herfst een mooi seizoen. Niet omdat het kouder wordt, dat vind ik jammer. Maar wel door het prachtige licht dat door de verschillende weersomstandigheden op de verkleuring van de natuur schijnt en de geur die ontstaat als het mistig is of geregend heeft op de natte aarde.
 
Herfst staat ook voor verandering en loslaten. De bomen laten hun bladeren na een prachtige verkleuring vallen. De bloemen zijn uitgebloeid en vormen eventueel zaaddozen of verdwijnen onder de grond.
Wij mensen veranderen ook. Wij gaan andere dingen eten, meer stamppotten en zo, we genieten van de herfst of we worden wat zwaarmoediger, of trekken ons terug in onze schulp.
 
Sommige mensen veranderen ook net als een blad op een boom. Zij worden negatiever in hun gedrag en in hun mindset. En dat is zo jammer want ook in deze seizoen kun je met een liefdevolle mindset en blik op jezelf door het leven gaan!
 
Wat doe jij eigenlijk in de herfst?
De herfst is ook een mooie tijd om eens bij jezelf te rade te gaan en jezelf het volgende af te vragen:

  • Wat zou ik willen veranderen?
  • Wat zou ik willen loslaten?
  • Wat zou ik willen oogsten?

Ikzelf maak het gezellig in huis. Warme tinten in huis door mooie bloemen en planten. Kaarsen aan en mooie liefdevolle gesprekken aangaan met mensen die ook positief in het leven staan. Dat houdt de energie van jezelf en je omgeving hoog. En ik verdiep mij in dingen die ik wil leren of er meer over wil weten. Ook krijg ik de behoefte om meer op te gaan ruimen. Heerlijk de kasten nalopen en dingen weggooien of weggeven aan een ander die het goed kan gebruiken. Loslaten dus! Natuurlijk heb ik ook wel eens een mindere dag en geef ik daar ook aan toe, want ik vind dat je al je emoties mag omarmen en toelaten.
 
Alleen, moet dat geen weken duren ;-). Als het te lang duurt geef ik mijzelf, (of mijn omgeving doet het voor mij) een liefdevolle schop onder mijn kont om weer te kijken naar de mooie dingen die in het leven gebeuren.
 
Is dit voor jou herkenbaar?
Heb jij ook af en toe een liefdevolle schop onder je kont nodig? Of heb je hulp nodig bij het beantwoorden van de vragen die ik gesteld heb? Vraag een gesprek aan of lees verder op mijn website om te bekijken hoe ik jou kan helpen.
 
Ik help je met liefde om, met kleine veranderingen, jou te helpen naar een fantastisch liefdevol leven!
 
Ik ben benieuwd wat jij doet in de herfst. Laat het mij maar weten.