Ga direct naar de hoofdinhoud van deze pagina.

Herkennen jullie deze vragen ook?

Er iets wat mij bezighoudt…
Ik ben met een aantal onlinetrainingen bezig. Ik vind kennis vergaren namelijk heel erg leuk. Wat ik niet altijd zo leuk vind zijn allemaal vragen, vragen, vragen en vragen. Vragen die je in de weg kunnen zitten in je groei en je belemmeren in de daadwerkelijke uitvoering, maar ook vragen die je juist helpen in de ontwikkeling.

Herkennen jullie ook de volgende vragen die je bezighouden zoals?

 • Ben ik wel goed genoeg?
 • Waarom doe ik dit?
 • Waarom wil ik dit?
 • Wat zijn je belemmerende overtuigingen en gedachten?
 • Daarnaast heb ik ook nog vragen op het gebied van hoe dan?
 • Hoe weet ik dat ik op de juiste weg zit?
 • Hoe weet ik wat mijn goud is?
 • Hoe moet ik dit of dat of zus of zo doen?
 • Waarom wil ik altijd alles even gauw doen?
 • Waarom doe ik het (nog) niet?
 • Waarom wil ik zoveel tegelijk?
   

Echt het is mijn ego die in de weg zit. En dat is al een hele stap om dat te zien en te weten. Ik vind het een hele openbaring in mijn ontwikkeling in het bewustzijn of bewustwording. Het houdt mij in ieder geval bezig. Vaak is het plezierig, soms is het die keiharde spiegel die voorgeschoteld wordt.

Ik ben blij dat ik met mijn persoonlijke ontwikkeling bezig ben. Het besef is nu dat ik meer mag gaan loslaten, mag gaan intunen op mijzelf, dat ik naar mijn gevoel mag luisteren en meer mag gaan doen. Wat is het ergste wat er kan gebeuren? Dat mijn ego gekrenkt wordt? Jammer dan! Nu leren om er meer boven te gaan staan, het los te laten en te groeien in je essentie, je gevoel, je intuïtie.
 
En ja, ik weet dat ik keuzes mag maken. En tijdens het schrijven van deze blog heb ik nog een keuze gemaakt. En de keuze die ik maakte, was: Ik koop t/m oktober geen nieuwe onlineprogramma’s meer! Ik richt mij nu op de onlineprogramma’s die ik nu heb en maak deze af, dat geeft mij rust.
 
Zo….dat is eruit, nu gaan doen.
 
Diep van binnen weet ik dat het goed komt, dat fluistert mijn gevoel mij toe.
Hou mij in de gaten en blijf mij volgen in mijn ontwikkelingen.