Ga direct naar de hoofdinhoud van deze pagina.

Hollen of stil staan?

Fotografie: Carine Eshuis, Zoals je bent fotografie en meer

Tijd maken voor rust!

Fotografie: Carine Eshuis, Zoals je bent fotografie en meer

Ik heb een vraagje: hoe gaat het met je? Ik weet bijna zeker dat ik te horen krijg: "druk, druk, druk…"

Herkenbaar?

Wij mensen zijn altijd maar bezig. Bezig met het huishouden, hobby’s, sport, de kinderen, vakantie, en nu in coronatijd, komen er nog extra taken en zorgen bij zoals de kinderen thuis lesgeven, rekening houden met een thuiswerkende partner, etc.

Het leven bestaat dus grotendeels uit vliegen, rennen en alle ballen in de lucht houden. Maar waarom? Omdat wij allemaal het gevoel hebben dat dit van ons verwacht wordt. Maar is dat wel zo?

 

Ben jij ook opgegroeid met het credo: “stilstaan is achteruitgang”?

Ik ben zelf met deze overtuiging opgegroeid. Maar ik weet inmiddels door schade en schande dat dit helemaal niet waar is. Natuurlijk als je heel lang stil staat, dan is er achteruitgang. Maar…..brengt al dat rennen en vliegen echt zoveel meer resultaat? Ja, dat je aan het einde van de dag doodmoe bent en bij jezelf denkt: “wat heb ik vandaag eigenlijk allemaal gedaan?”.
 
Ik heb ook heel lang gerend, ik dacht dat het mij zou helpen met aardig gevonden worden, gewaardeerd worden en dat ik op carrièregebied vooruitgang zou boeken! Wat heb ik mij daar vreselijk in vergist zeg! Je bent altijd moe, hebt het gevoel dat je nooit klaar bent. En het ergste is dat je eigen gezondheid, je zelfbeeld en eigenwaarde eronder lijden.

Wat je eigenlijk doet, is continu over je grenzen heen gaan...

 

Ik ben gestopt om altijd maar te rennen en te vliegen. En ik merk echt wel verschil.

Mijn gezondheid is erop vooruitgegaan en mijn denkwijze is rustiger en relaxter. Mijn uitstraling is ook verandert, ten positieve! Ik krijg nu vaak mooie reacties op hetgeen ik doe en hoe ik eruitzie. Wat heerlijk. Ik ervaar het leven nu echt anders. Ik sta regelmatig even stil, kijk om mij heen, voel hoe mijn lichaam zich voelt en vraag aan mijzelf, waar word ik blij van vandaag? Wat heeft mijn lichaam nu nodig? En dat ga ik dan ook zoveel mogelijk doen.

 

Door af en toe stil te staan is er geen achteruitgang gekomen.

Sterker nog het komt mijn creatie, mijn gezondheid en de omgang met anderen ten goede. Hoe geweldig is dat!

 

Wil jij dit ook of wil je hier ook mee aan de slag?

Ik help jou graag om ook eens op de pauze knop te leren drukken. Neem contact met mij op om zo snel mogelijk van start te gaan.