Ga direct naar de hoofdinhoud van deze pagina.

Onderweg in Coronatijd

Wij mensen zijn altijd onderweg. Weet jij waar je naar toe gaat of wilt? Tijdens een autorit op Koningsdag overpeinsde ik die gedachte...

Op Koningsdag zijn mijn man en ik sinds lange tijd weer eens op pad gegaan. Al in juni van het vorige jaar had mijn man een andere auto gekocht, maar door de Corona perikelen had hij er nog geen echte lange rit mee gemaakt. Tot nu toe was het beperkt gebleven tot wat woonwerk verkeer en af en toe een boodschapje. 

Dat was hij nu wel beu, want een auto moet ook af en toe eens echt kilometers maken. Mijn man besloot daarom om een ritje over de afsluitdijk te maken. Wij zijn daar beide nog nooit geweest, dus dat was een mooie reden om er een dagje met de auto op uit te trekken. Dus wij gingen op pad. Het weer was prachtig en we reden een lange route door Brabant, Utrecht, Flevopolder, Overijssel, Friesland, over de Afsluitdijk naar Noord-Holland, Zuid-Holland en weer terug in Brabant. Onderweg zijn we regelmatig ergens gestopt om niet alleen maar op de snelweg te zitten, maar ook te genieten van het prachtige uitzicht dat Nederland ons te bieden heeft.
 
Tijdens deze tocht, besefte ik mij dat ik het heel fijn vind om even niet thuis te zijn.
 
En ik vroeg mij tegelijkertijd af, nu er anders gewerkt wordt in Coronatijd en wij dus meer thuis zijn en thuis werken, of er dingen zijn waar jij tegenaan gelopen bent of bewust van geworden bent? Ik ben erachter gekomen dat mijn man en ik het goed kunnen vinden met dat thuiswerken. Dat was niet direct het geval, wij hebben samen hierover afspraken gemaakt, gekeken wat er goed werkt en wat niet en nu kunnen wij perfect samen thuiswerken zonder elkaar in de weg te zitten.
 
Na zo’n dag in Nederland rondrijden besef ik mij ook, dat wij als mens altijd bezig of onderweg zijn. Maar waar ga je eigenlijk naartoe? En word je daar wel blij van?
 
Ik weet inmiddels waar ik naar toe wil en ga. Ik heb mijn richting bepaald en een stip op de horizon geplaatst. Dat is mijn doel. En jij?
Ben jij altijd onderweg om bepaalde zaken niet onder ogen te komen? Of ben je onderweg omdat je ergens voor vlucht? Of zijn er juist dingen naar boven gekomen waardoor je weet wat je wilt en op welke manier je dat wilt? Of misschien zijn er wel dingen waaraan jij wilt werken?
 
Wij mensen gaan vaak maar door, wij gaan over onze grenzen heen of hebben juist moeite om ons naar bepaalde omstandigheden, zoals nu in coronatijd, aan te passen.
 
In de natuur gaat dat anders. Kijk maar eens om je heen, zelf kijk ik graag naar het gedrag van vogels. Ik vind ze zo verwonderlijk. Zij zijn zo veerkrachtig! Als een vogel een ei gelegd heeft en het nest wordt beroofd of vernield door een storm of door de mens, dan beginnen zij, zonder al te veel problemen, gewoon opnieuw. Zo mooi, daar kunnen wij echt nog wat van leren. Want wij mensen hebben vaak moeite om te kijken wat er anders kan of nog beter. Wij kiezen vaak liever het bekende pad en blijven lekker in de comfortzone waardoor er niets veranderd.
 
Maar het kan ook anders, echt waar!
 
Wil jij van richting veranderen? Of heb je ook zoiets van is dit het nou?
Met kleine aanpassingen kun je al je hele richting veranderen.
En ik help jou daar graag mee op weg! Meer weten? Kijk dan op verder op deze website, laat mijn verhaal jou inspireren en overtuigen!
 
Neem contact met mij op wanneer je klaar bent om van koers te veranderen!